Velt: Van groente tot spread

Wat kan je verwachten?

Na het volgen van deze workshop maak je in een wip je eigen broodbeleg op basis van seizoensgroenten. Ook restjes zijn welkom. Zo hoef je nooit meer eten weg te gooien en ga je voedselverspilling tegen. Naast recepten krijg je van ons een handig stappenplan waarmee je thuis je eigen spreads bij elkaar tovert. 

Geen zin in brood? Wij leren je hoe je van onze spreads tal van andere gerechten maakt. Een boeiende, leerrijke maar vooral reuzelekkere workshop!

Van groente tot spread is mogelijk in verschillende lesvormen. De docent helpt je graag bij de keuze tussen:

  • een demonstratie proevertjes: de docent maakt enkele inspirerende proevertjes ter plekke.
  • een workshop.

Duur workshop: 2.5u

Prijs workshop: 200€ + kilometervergoeding (0.35€) + andere onkosten te bespreken met lesgever

Aantal deelnemers: min 13pen max 15p

Regio: Heel Vlaanderen

Contactgegevens Velt: zie link in bijlage (na inloggen)

Extra info:

Benodigdheden

Voor een kookworkshop:

  • Gootsteen met warm en koud water om groenten te wassen
  • Afwasproduct, afwasborstel of spons en keukenhanddoeken
  • Eetruimte voor vijftien personen
  • Borden, soepkommen en bestek om de maaltijd te serveren
  • Min 6 kookplaten (gas- of inductievuur)
  • Goede oven (liefst hete lucht) met bakplaat en roosters
  • Voldoende werkblad (of tafels) in de buurt van de keuken
  • Voldoende kookpotten (kleine en grote)
  • Bak- en braadpannen, ovenschotels
  • Serveerschalen, kommen
  • Houten lepels, kloppers
  • Mixer, keukenrobot, weegschaal
  • Voor iedere deelnemer een keukenhanddoek, snijmes en snijplank (je kan vragen dat ze dit zelf meebrengen)

Voor de ingrediënten worden afspraken gemaakt met de docent.