Wat kan je verwachten?
Fermenteren is terug van weggeweest. Het is een van de meest ecologische manieren om groenten te bewaren, en het zorgt voor een unieke smaak.
Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van het fermenteren helemaal onder de knie. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëer je je eigen unieke fermenten. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten. Natuurlijk proeven we ook van al dat lekkers!
Duur workshop: 2.5u
Prijs workshop: 200€ + kilometeronkosten (0.35€) + andere onkosten te bespreken met lesgever
Aantal deelnemers: min 13p en max 15p
Regio: heel Vlaanderen
Contactgegevens Velt: zie link in bijlage (na inloggen)
Extra info:
Benodigdheden
Voor de workshop:
- Gootsteen met warm en koud water om groenten te wassen
- Afwasproduct, afwasborstel of spons en keukenhanddoeken
- Eetruimte voor vijftien personen
- Borden, soepkommen en bestek om de maaltijd te serveren
- Voldoende werkblad (of tafels) in de buurt van de keuken
- Voldoende kookpotten (kleine en grote)
- Bak- en braadpannen, ovenschotels
- Serveerschalen, kommen
- Houten lepels, kloppers
- Mixer, keukenrobot, weegschaal
- Voor iedere deelnemer een keukenhanddoek, snijmes en snijplank (je kan vragen dat ze dit zelf meebrengen)
Voor de ingrediënten worden afspraken gemaakt met de docent.