Pizza op houtvuur

Culinair

In deze workshop leer je hoe je een lekkere pizza met krokante, luchtige bodem kan bakken op houtvuur.

Een lekkere pizza bakken met krokante luchtige bodem bak je niet zomaar. De juiste verhoudingen van zowel de basis ingrediënten, de toppings & het bakken op de juiste temperatuur zorgen voor een perfecte heerlijke pizza.

Tijdens deze 3u durende workshop leer je alles over :
- De verschillende soorten bloem.
- Ingrediënten voor het deeg ( bloem – gist – zout – water & de verhoudingen ).
- Het kneden, opbollen, rijzen & het stretchen van het pizzadeeg.
- Welke toppings zoals sauzen, vleeswaren, kazen & kruiden die je kan gebruiken.
- Technieken om te leren werken met een houtoven.
- Het bakken van de pizza’s.
- Al deze pizza’s kun je ook bakken in een huishoudoven.

Wat neem je mee?
- Schort & keukenhanddoek
- Afsluitbaar doosje om rest pizza mee te nemen naar huis.
- Flesje water om te drinken tijdens de workshop.

We genieten van een leuke verbindende groepssfeer waarbij we met onze opgedane kennis thuis aan de slag kunnen. Alle gemaakte pizza’s worden ter plaatse afgebakken en delen we aan tafel samen met een glaasje wijn ( inbegrepen in de workshop ) zodat iedereen kan genieten van verschillende pizza’s. Alle overige pizza’s mogen mee naar huis.