Koken betekent gezelligheid in huis. Samen smullen aan tafel met familie of vrienden. Koken betekent ook denken aan gezonde voeding, gezond leven, de innerlijke mens bevoorraden van energie.
Koken betekent bovenal genieten van lekkere geuren en smaken, van het seizoen.
Zo leuk om lekkere gerechten te kunnen klaarmaken.
Kookworkshops (demo en meewerk)
Lucrèce biedt een ruim aanbod voor alle seizoenen, uit een veelheid van kook- en bakthema’s. Zowel in demonstratie (tot max 30 aanwezigen), als in een workshop (15 tot max 20 aanwezigen) waarbij de deelnemers zelf koken. (zie overzicht van thema's in bijlage)
Voeding en gezondheid
-De voedingsdriehoek, gezonde voeding met de noodzakelijke voedingsstoffen
-Koolhydraten, de energieleverancier in de voeding. Suiker, sluipend gif. Over diabetes.
-Cholesterol in het lichaam en in het bloed. Wat, hoe, waarvoor, gevaren…
Duurzaamheid en voeding
Restjes voedsel. Wat doen we ermee. Over voedselverspilling.
Praktische informatie: zowel de ingrediënten als materiaal is door de plaatselijke groep te voorzien. De workshopsbegeleider bezorgt via e-mail een lijst met zowel ingrediënten, materiaal als recepten.
Duur workshop: 3 uren
Prijs workshop: vrijwilligersvergoeding + verplaatsingsonkosten
Aantal deelnemers: demo max. 30, meewerk max 20
Regio: Provincie Oost Vlaanderen en provincie West Vlaanderen
Contactgegevens Lucrèce De Reycke: zie link in bijlage (na inloggen op Femma website)