Wat kan je verwachten?
Improvisatiekoken is koken in omgekeerde richting. Je vertrekt niet van een recept, maar van de ingrediënten die je nog in huis hebben. Dat vraagt creativiteit en een portie durf, maar resulteert altijd weer in een verrassend lekker resultaat. Bovendien is improvisatiekoken goed voor het milieu én je portemonnee. Er gaat immers niets verloren.
Tijdens deze workshop leer je smaken, kleuren en texturen combineren tot een heerlijk gevarieerd bordje vol.
Duur workshop:2.5u
Prijs workshop: 200€ + kilometeronkosten (0.35€) +andere onkosten te bespreken met lesgever
Aantal deelnemers: min 8p en max 10p
Regio: heel Vlaanderen
Contactgegevens Velt: zie link in bijlage (na inloggen)
Extra info:
Benodigdheden
Voor de workshop:
- Gootsteen met warm en koud water om groenten te wassen
- Afwasproduct, afwasborstel of spons en keukenhanddoeken
- Eetruimte voor vijftien personen
- Borden, soepkommen en bestek om de maaltijd te serveren
- Min 6 kookplaten (gas- of inductievuur)
- Goede oven (liefst hete lucht) met bakplaat en roosters
- Voldoende werkblad (of tafels) in de buurt van de keuken
- Voldoende kookpotten (kleine en grote)
- Bak- en braadpannen, ovenschotels
- Serveerschalen, kommen
- Houten lepels, kloppers
- Mixer, keukenrobot, weegschaal
- Voor iedere deelnemer een keukenhanddoek, snijmes en snijplank (je kan vragen dat ze dit zelf meebrengen)
Voor de ingrediënten worden afspraken gemaakt met de docent.