Graag een thee of liever een tisane?

In deze workshops gaat  Hilt dieper in op verschillende aspecten van thee en kruiden. Ze legt haar focus ook op food pairing. En ze wil vooral een ervaring creëren voor de deelneemsters.

Algemene informatie over de thee workshops

Ik ben Hilt, liefhebster van thee en tisanes en ik ben theesommelier.

Ik geef 3 workshops: een over thee, een over tisanes, ook wel kruidenthee genoemd en een over food pairing, het combineren van thee en theemengelingen met een hartig of zoet hapje of een maaltijd.

Tijdens elke workshop ga ik dieper in op verschillende aspecten van thee, kruiden of food pairing maar wil ik vooral een ervaring creëren voor de deelneemsters.

 

Je kan de workshops afzonderlijk of als een reeks boeken.

De workshops duren telkens 3 uur en zijn bedoeld voor iedereen die benieuwd is, graag wil proeven en meer wil te weten komen over thee en kruiden.

Op het einde van de workshop kunnen de deelneemsters een gekozen thee of  mengeling en een receptenblad mee naar huis nemen.

 

Thee is een lekkere, verfrissende drank maar ook zoveel meer; een rustig momentje voor jezelf, een sociaal gebeuren, een ondersteuning bij het optimaliseren van je lichamelijke en psychische gezondheid.

Als de thee op natuurlijke wijze gekweekt wordt en met respect geplukt, verwerkt, gezet en gedronken wordt, kan hij je verbinding met je jezelf en met de natuur versterken.

 

In de workshop ‘Genieten van thee’ gaat het in de eerste plaats over thee maar ik vertel ook heel in het kort iets over het verschil met tisanes en over de combinatie met eten.

 

Tot op de dag van vandaag is thee, na water, het meest gedronken drankje ter wereld. De laatste jaren werd thee ook meer en meer een alternatief voor koffie en alcoholische dranken. En wat te denken van de groeiende interesse in ice tea?

Tijdens iedere workshop maak ik ook ruimte om ook de eigen theecultuur van de deelneemsters aan bod te laten komen want thee is van alle tijden en continenten.

In het inhoudelijke deel van de workshop vertel ik over de oorsprong, de geschiedenis en de productie van thee.

In het praktische deel draait alles om de bereiding, de smaken en de geuren van thee. Ik zet thee en we proeven met al onze zintuigen.

 

Workshop "thee en theemelanges"

‘Thee schept sfeer en ruimte voor goede gedachten’

en

‘Thee verfrist je lichaam en kalmeert je gemoed’

Deze twee gezegden geven een beeld van wat thee kan betekenen.

In deze workshop geef ik niet alleen informatie over thee maar probeer ik vooral de sfeer van de twee bovenstaande gezegdes te creëren, probeer ik jullie te laten aanvoelen wat echt thee drinken kan betekenen.

Praktische info

Prijs op verplaatsing voor minimum 8 en maximum 10 personen: 200 € tot 250 € (workshop - materialen - verplaatsing max 150 km inbegrepen)

Prijs bij de workshopbegeleider thuis voor minimum 4 en maximum 6 personen: 150 € tot 200 € (workshop - materialen - ontvangst inbegrepen)

"Genieten van kruiden"

In de workshops ‘Genieten van kruiden’ gaat het in de eerste plaats over kruidendrank maar ik vertel ook heel in het kort iets over het verschil met thee en over de combinatie met eten.

Tot op de dag van vandaag zijn thee en tisanes, na water, het meest gedronken drankje ter wereld. De laatste jaren werd thee en kruidenmengelingen ook meer en meer een alternatief voor koffie en alcoholische dranken. En wat te denken van de groeiende interesse in ice tea?

Tijdens iedere workshop maak ik ruimte om ook de eigen kruidenkennis van de deelneemsters aan bod te laten komen want het gebruik van kruiden als drank is van alle tijden en continenten.

In het inhoudelijke deel van de workshop vertel ik over het oogsten, drogen en bewaren van kruiden.

In het praktische deel draait alles om de bereiding, de smaken en de geuren van de tisanes. Ik bereid enkele tisanes en we proeven met al onze zintuigen.

 

Workshop over kruiden en melanges al dan niet met thee.

Om lekkere kruidendrank te maken, of je die nu koud of warm bereidt of drinkt, heb je vooral je zintuigen nodig.

Als je zelf op zoek wilt gaan naar kruiden in de natuur dan heb je natuurlijk een degelijke kennis van de kruiden nodig. Een heel aanvaardbaar alternatief zijn gedroogde kruiden, liefst van biologische telers. Je wil niet al het gif dat op andere kruiden gespoten wordt mee opdrinken.

In deze workshop wil ik jullie laten kennismaken met kruidendrank, wil ik jullie een basis meegeven om zelf aan de slag te kunnen gaan maar wil ik vooral een beleving creëren die goesting geeft om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Praktische info

Prijs op verplaatsing voor minimum 8 en maximum 10 personen: 200 € tot 250 € (workshop - materialen - verplaatsing max 150 km inbegrepen)

Prijs bij de workshopbegeleider thuis voor minimum 4 en maximum 6 personen: 150 € tot 200 € (workshop - materialen - ontvangst inbegrepen)

Thee doorheen de dag of bij een maaltijd

In de workshop ‘Thee en theemengelingen doorheen de dag of bij een maaltijd’ gaat het in de eerste plaats over het combineren van smaken maar vertel ik ook heel in het kort iets over thee, kruiden en mengelingen.

 

Tot op de dag van vandaag zijn thee, theemengelingen en tisanes, na water, het meest gedronken drankje ter wereld. De laatste jaren zijn thee en theemengelingen ook meer en meer een alternatief geworden voor koffie en alcoholische dranken bij een maaltijd, een snack, een aperitief.

In deze workshop gaat het over het maken van combinaties tussen drank en eten maar het is net zo belangrijk om aandacht te besteden aan de combinatie tussen het moment van de dag, de seizoenen en het soort thee of mengeling die je wil drinken. En wat te denken van de groeiende interesse in ice tea en cold brews?

 

Tijdens deze workshop maak ik ruimte om de eigen kennis en ervaring van de deelneemsters aan bod te laten komen.

In het inhoudelijke deel van de workshop geef ik achtergrondinformatie over thee, mengelingen en de combinatie met voedsel.

In het praktische deel draait alles om het combineren van drank en eten, de bereiding, de smaken en de geuren van de drank aangepast aan het voedsel. Ik bereid een thee en een mengeling en we proeven deze in combinatie met een hapje en wel met al onze zintuigen.

 

 

Workshop over de combinatie van thee en theemengelingen met een hapje of een maaltijd

In deze workshop ga ik dieper in op verschillende aspecten van thee, mengelingen en voedsel maar wil ik  vooral een ervaring creëren voor de deelneemsters.

Standaard bereid ik voor deze workshop een hartig of een zoet hapje. Maar er zal ook aandacht besteed worden aan de combinaties met een aperitief, een koud of warm gerecht, een ‘high noon tea’ en dit doorheen de seizoenen en het moment van de dag.

Praktische info

Prijs op verplaatsing voor minimum 8 en maximum 10 personen:

400 € tot 500 € (workshop, materialen en verplaatsing max 150 km inbegrepen)

Prijs bij mij thuis voor minimum 4 en maximum 6 personen:

200 tot 300 € (workshop, materialen en ontvangst inbegrepen)

 

Adres op eigen locatie:

Congresstraat 7/402, 2060 Antwerpen

Contactgegevens workshopbegeleider Hilt Teuwen:

Zie "overzicht workshopsbegeleiders 2024" te vinden op Femma website na inloggen: dag-vrijwilliger/praktisch/activiteiten vanaf 2024

of via de link in bijlage