In deze workshops gaat Hilt dieper in op verschillende aspecten van thee en kruiden. Ze legt haar focus ook op food pairing. En ze wil vooral een ervaring creëren voor de deelneemsters.
Algemene informatie over de thee workshops
Ik ben Hilt, liefhebster van thee en tisanes en ik ben theesommelier.
Ik geef 3 workshops: een over thee, een over tisanes, ook wel kruidenthee genoemd en een over food pairing, het combineren van thee en theemengelingen met een hartig of zoet hapje of een maaltijd.
Tijdens elke workshop ga ik dieper in op verschillende aspecten van thee, kruiden of food pairing maar wil ik vooral een ervaring creëren voor de deelneemsters.
Je kan de workshops afzonderlijk of als een reeks boeken.
De workshops duren telkens 3 uur en zijn bedoeld voor iedereen die benieuwd is, graag wil proeven en meer wil te weten komen over thee en kruiden.
Op het einde van de workshop kunnen de deelneemsters een gekozen thee of mengeling en een receptenblad mee naar huis nemen.
Thee is een lekkere, verfrissende drank maar ook zoveel meer; een rustig momentje voor jezelf, een sociaal gebeuren, een ondersteuning bij het optimaliseren van je lichamelijke en psychische gezondheid.
Als de thee op natuurlijke wijze gekweekt wordt en met respect geplukt, verwerkt, gezet en gedronken wordt, kan hij je verbinding met je jezelf en met de natuur versterken.
In de workshop ‘Genieten van thee’ gaat het in de eerste plaats over thee maar ik vertel ook heel in het kort iets over het verschil met tisanes en over de combinatie met eten.
Tot op de dag van vandaag is thee, na water, het meest gedronken drankje ter wereld. De laatste jaren werd thee ook meer en meer een alternatief voor koffie en alcoholische dranken. En wat te denken van de groeiende interesse in ice tea?
Tijdens iedere workshop maak ik ook ruimte om ook de eigen theecultuur van de deelneemsters aan bod te laten komen want thee is van alle tijden en continenten.
In het inhoudelijke deel van de workshop vertel ik over de oorsprong, de geschiedenis en de productie van thee.
In het praktische deel draait alles om de bereiding, de smaken en de geuren van thee. Ik zet thee en we proeven met al onze zintuigen.