Kruimelpad
- Home
- Laat Je Inspireren Door Femma Maakt Het
- Culinair
- Ijs maken zonder ijsmachine
Ijs maken zonder ijsmachine
femmamaakthet
-
15/06/2021
Niets zo fris op een warme zomerdag, dan een lekker ijsje.
Wat heb je nodig?
(voor ongeveer 1 l roomijs)
- 720 ml slagroom
- 250 ml gecondenseerde melk
- 1 vanillestok
- 260 g suiker
- 8 eieren
Zo maak je het
- Doe de slagroom en de gecondenseerde melk in een pan met dikke bodem.
- Voeg het merg van een vanillestokje toe en warm langzaam op.
- Mix in de tussentijd de suiker met de eidooiers tot een stijfbeslag.
- Voeg dit toe aan het slagroommengsel en verwarm tot ongeveer 80 °C. Laat het mengsel absoluut niet koken. Blijf constant roeren, zodat de onderkant niet te warm wordt.
- Van het moment dat het mengsel niet meer van een spatel drupt maar mooi blijft plakken, is het mengsel goed.
- Tijdens het invriezen is het belangrijk dat het ijs zo min mogelijk kristalliseert. Het perfecte ijs is namelijk romig en smeuïg.