Aperitiefhapjes om zelf te maken

femmamaakthet - 19/12/2019

Aperitiefhapjes zijn kleine, warme of koude gerechtjes die worden aangeboden bij een aperitief of een receptie. Het zijn in de eerste plaats smaakmakers. Aperitiefhapjes moeten zo klein zijn, dat ze in één hap kunnen worden gegeten. Aperitiefhapjes moeten de gasten verrassen door hun verscheidenheid, versheid, smaak en originaliteit, waarbij de juiste combinatie van kleur en smaak belangrijk is. Je eet namelijk ook met je ogen! Laat je hapjes er zo uitzien dat je gasten trek krijgen en ook meer zin krijgen in de rest van het diner.

 

Wanneer het aperitief wordt gevolgd door een diner, zijn 3 tot 4 hapjes per persoon voldoende, anders reken je  10 tot 12 hapjes per persoon.

 

Dien ze op in petitfourvormpjes, in een lepel, op de punt van vorkjes, op minischoteltjes, in kleine kopjes of glaasjes (verrines)...

 

Wat heb je nodig?

  • 20 ontpitte dadels
  • 100 g plattekaas
  • 50 g roquefort
  • 50 g jonge kaas
  • 45 g walnoten 1 eetlepel gembersiroop

Zo maak je het

  • Maal de walnoten zeer fijn en meng met de gembersiroop en de helft van de plattekaas.
  • Prak de roquefort fijn en meng met de rest van de plattekaas.
  • Snijd de korstjes van de jonge kaas en snijd de kaas in dunne reepjes ter grootte van de dadels.
  • Vul een derde van de dadels met het noten-kaasmengsel, een derde met het roquefortmengsel en de rest met de reepjes kaas.

 

Download hieronder de handleiding voor de aperitiefhapjes.

Dit vind je misschien ook boeiend