Kruimelpad
- Home
- Alle Artikels
- Advertentie
- 3x koud voorgerecht voor de kerst
3x koud voorgerecht voor de kerst
De dagen beginnen steeds kouder te worden. Maar ondanks de kou komen er ook warme dagen aan, namelijk de kerstdagen! En er is natuurlijk niets warmers dan met de familie de kerstdagen doorbrengen. Zijn er al kerstplannen gemaakt en zoek je inspiratie voor nieuwe, lekkere en mooie voorgerechten? Lees dan verder en laat het kerstmenu niet in de kou staan.
De volgende drie feestelijke recepten hoef je niet op te warmen. Ideaal, want dat betekent dat je ze van te voren kunt maken. En dat betekent weer dat je meer tijd met familie kunt doorbrengen. Deze koude voorgerechten zijn ook nog eens een lust voor het oog en je zet er iets ontzettend lekkers mee op tafel.
Zalm met omelet- en komkommerrolletjes van Gitta
Zalm is een echte klassieker als voorgerecht voor de kerst. Het is een heerlijke vis die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept combineer je de zalm met omelet en frisse komkommerrolletjes. Dit heerlijke gerecht is al binnen een uur klaar en ziet er werkelijk prachtig uit. Kijk hier hoe je dit recept maakt.
Courgetterolletjes met geitenkaas en pijnboompitten
Zoek je een makkelijk(er) recept? Of gewoon een recept met een korte bereidingstijd? Kijk dan naar deze courgetterolletjes met geitenkaas en pijnboompitten. Dit voorgerecht is al in een kwartiertje klaar (hoewel de opmaak misschien wat langer kan duren).
Wat de smaken betreft: het is een heerlijk hartig voorgerecht dankzij de geitenkaas, en tegelijkertijd fris door de courgette met een van de lekkerste smaakmakers: pijnboompitten. Zeker nadat de pijnboompitten geroosterd zijn, geven ze heerlijke smaken af. Je kunt pijnboompitten gerust weer laten afkoelen, zonder dat ze hun smaken verliezen. We hadden het immers over een koud voorgerecht!
De titel van het gerecht verraadde het al: het is een vegetarisch gerecht. Perfect dus om een keer op tafel te zetten en je familieleden ervan te overtuigen dat vegetarische gerechten ook gewoon erg lekker zijn. Lees hier verder hoe je deze verrassende maaltijd bereidt.
Kerstkrans met zalmroosjes en garnalen
Wil je net als wij telkens bijzondere recepten op tafel zetten, die er ook nog eens extra gaaf uitzien? Met een kerstkrans van zalmroosjes en garnalen gaat dit je ongetwijfeld lukken. Deze kerstkrans is een plaatje om te zien en heerlijk van smaak dankzij de fijne ingrediënten. De zalm smaakt heerlijk met de honing-mosterddressing en de komkommer geeft het geheel een aangename frisse smaak. Je maakt dit gerecht in slechts tien minuten. Dat is natuurlijk wel exclusief opmaak.
Met deze verrassende recepten heb je genoeg inspiratie om tijdens de feestdagen een heerlijk voorgerecht op tafel te zetten waar je gasten vast en zeker van zullen smullen! Zalig kerstfeest!